Reklambyra

Förr i tiden var det enklare. Den som ropade högst i media hördes bäst. Den som hade störst reklambudget nådde flest och sålde mest.

Idag är det orealistiskt, om inte omöjligt, att synas eller vara med överallt. Inte ens de stora drakarna kan täcka in dagens mediautbud.

Men på ett annat sätt har det egentligen inte hänt så mycket. Det är bara extra allt och lite mer att välja på. ­Gamla trotjänare som dags- och fackpressannonsering och direktreklam fungerar än så länge på de målgrupper som fortfarande kan och vill läsa. Utomhus- och TV-reklam har fortfarande sitt berättigande för konsumentreklam. Till de traditionella medierna kommer så internetbanners, hemsidor, sociala ­medier, appar och den överallt närvarande mobiltelefonen. Sedan får vi inte glömma gamla trotjänare som konferenser, sponsring, ­idrottsreklam, kultur, mässor, events, sales promotion, pre­sentreklam/give-aways etc.

Kock & Co har som reklambyrå framgångsrikt brottats med denna problematik sedan 1984. Det har så här långt varit en stimulerande och fascinerande resa. Resan fortsätter med samma mål för ögonen som när vi startade; att krama så hög ­effekt som möjligt ur varje investerad ­reklamkrona. Så länge vi har kreativitet och kraft att göra det fortsätter vi