MichaelKock

Du har idén, produkten eller tjänsten. Du vill få ut ditt budskap, sprida kännedom om vad du står för, nå nya kunder, förädla de befintliga, träffa och påverka ­beslutsfattare och se till att ditt varumärke har bästa möjliga renommé.

Du behöver en mikrofon med en förstärkare som har kapacitet att nå ut och överrösta dem som påstår att de är bättre än du. Samtidigt vill du vara trovärdig, ha framgång på sökmotorerna, agera långsiktigt och gärna ge intrycket av att vara den mest innovativa och pålitliga på marknaden.

Alla kan inte bli världsmästare, men alla kan nå upp till sin fulla potential och i många fall är det gott nog. Det avgör du. Annars lär marknaden göra det åt dig.

Vill du ha hjälp med att få rätt budskap att nå rätt ­mottagare, kontakta vår projektledare Christian ­Esbensen. Klicka nedan och du hamnar på vårt arkiv där du ­finner ett axplock av vad vi har gjort genom åren. Visst kan det vara svårt att bedöma reklammaterial när man inte vet vad uppdragsgivaren ville kommunicera, men du får ändå en god bild av vad som kan komma ur denna byrå. Trots allt så döms vi mer ­utifrån våra ­gärningar än de vackra orden.

Om du vill göra det själv.

Vi i branschen har ibland en tendens att få vårt arbete att framstå som avancerat och

komplicerat. Låt dig icke bedragas! Reklam är ­busenkelt. Du tar först reda på vilka som kan tänkas köpa det du vill marknadsföra. Sedan kartlägger du kostnadseffektiva vägar att nå ut till dem. Sedan formulerar du ett budskap som attraherar målgruppen, gärna åtföljt av ett erbjudande som är svårt att tacka nej till. Sedan går du in i utvärderingsfasen. Mät dina framgångar, tag reda på vad som var bra och mindre lyckat.

Rätta sedan till misstagen och börja om processen.